סנכרון וגיבוי
ניתן לבצע גיבוי ידני של כל תיקיית Zotero לתיקייה אחרת (one drive, כונן נייד וכד'). באופן כזה, מעתיקים את כל ה- Zotero data directory למקום בטוח. מומלץ לעשות זאת בכל פרק זמן קבוע כפי שמגבים כל חומר דיגיטלי שהוא. התיקייה Zotero data directory למעשה מכילה את המטה-דאטה (כולל תגיות, הערות וכד'), ואת הקבצים עצמם.
- התיקייה ממוקמת בדרך כלל בהתאם למערכת ההפעלה – https://www.zotero.org/support/zotero_data.
- ניתן להגיע לתיקייה גם דרך edit – preferences – advanced – file and folders.
300 מגה בייט אינם מספיקים למחקר ארוך טווח כאשר שומרים גם את המטה-דאטה וגם את הקבצים. אם רוצים שלכל רשומה יוצמד הקובץ שלה (מבלי שיתפוס מקום), ניתן להציב קישור למיקום שבו נמצא הטקסט (one drive, google drive, dropbox וכו').
זה נעשה עבור כל מקור בנפרד, ע"י לחיצה על מקש ימני ולאחר מכן add attachment > link to url. החיסרון בשיטה זו הוא שלא ניתן לעבוד עם קבצי PDF בתוך הקורא והעורך של Zotero.
המלצות נוספות לחיסכון במקום:
- בעת הגדרת הסנכרון, ניתן לבחור בין סנכרון של מטה-דאטה בלבד (מומלץ), או של מטה-דאטה וקבצים.
- ניתן לסנכרן רק קבצים של תיקייה ספציפית ולא חייבים לסנכרן את כל הספרייה.
- שימו לב: אם עובדים בקבוצה, הדרך היחידה לשתף את הקבצים היא לסנכרן אותם במערכת.
קיימים תוספים שונים המאפשרים לשמור את הקבצים ב- One Drive או Google Drive ואת המטה-דאטה בענן של Zotero, כך שתוכלו לסנכרן את הקבצים בין כמה מחשבים (על גבי ענן) מבלי לנצל את שטח האחסון המוגבל של Zotero.
המלצות מעודכנות על תוספים מתאימים ניתן למצוא במדריך שלנו
(מתעדכן בהתאם לגירסה).
בהמשך להצעות בסעיף הקודם – אם החלטתם שלא לסנכרן את הקבצים של הטקסט המלא בספריית Zotero, ניתן להיעזר בקישור מיוחד שיוצר הפנייה למאגרי המידע של ספריות הטכניון ולטקסטים המלאים הזמינים במאגרים אליהם הטכניון מנוי.
חפשו את השורה URL Resolver ב Edit > Preferences > Advanced והדביקו את הקישור הבא:
https://technion.primo.exlibrisgroup.com/discovery/openurl?institution=972TEC_INST&vid=972TEC_INST:972TEC_V1
קיימים שירותי ענן שונים שעובדים עם Zotero ומאפשרים סינכרון של החשבון, במגבלות מסויימות. מאחר ומדובר באתרים חיצוניים, מומלץ להתייחס אליהם שלא בתור סינכרון בלעדי, בוודאי שלא בתור גיבוי. המלצתנו היא ליצור חשבון ב Zotero ולסנכרן, לפחות את המטה-דאטה.
תוספים, פיצ'רים, כלים ועוד
Zotero כתובה בקוד פתוח ומאפשרת למפתחים מוכשרים לכתוב לה תוספים שימושיים, שיפורים, תכונות חדשות וממשקים עם תוכנות אחרות.
על מנת להתקין תוסף ב-Zotero, יש להוריד את קובץ ה-.xpi שלו למחשב. לאחר מכן, ב- Zotero, יש לבחור ב tools > add-ons ולגרור את קובץ ה-.xpi אל חלון התוספות שנפתח.
צפו בהקלטה: תוספים לתוכנה (ההקלטה עבור גירסה 6 של Zotero)
יצרנו עבורכם דף מידע המרכז תוספים ופיצ'רים מובנים שימושיים ומומלצים על ידי צוות המידענים של ספריות הטכניון. הדף מתעדכן בהתאם לגירסה של Zotero – וכעת מרכז את המלצותינו עבור גירסה 7 של התוכנה.
מעוניינים לשנות סגנון ציטוט קיים בהתאם להעדפות אישיות?
ניתן לעשות זאת בקלות באמצעות הכלי – Visual CSL Editor.
לאחר ההתאמה האישית, ניתן להשתמש בסגנון החדש בכתיבת מסמכים באמצעות Zotero. יצרנו עבורכם מדריך שלב-אחר-שלב לביצוע התאמות אישיות בסגנונות ציטוט ויישומן במסמך באמצעות Zotero.
מאחר ולספריות הטכניון יש מנוי מוסדי ל- Overleaf קל ליצור ציטוטים עבור מי שעובד עם LaTeX על ידי קישורו לחשבון הזוטרו שלכם. מדריך באתר Overleaf.
הערה – מי שלא עובד עם Overleaf ובכל זאת רוצה להשתמש בזוטרו תוך כדי עבודה עם LaTeX יכול לעשות זאת תוך שימוש בתוסף Better BibTeX ומספר פעולות פשוטות כפי שמתוארות במדריך.