כלי בינה מלאכותית למחקר וחיפוש מידע

book background
x

כלי בינה מלאכותית למחקר וחיפוש מידע

כלי חיפוש מבוססי רשתות ציטוטים

כלים המבוססים על ניתוח רשתות הציטוטים והרפרנסים של מאמר/מאמרי גרעין לקבלת המלצות למאמרים דומים.

עדכון אחרון: 18.4.24

הכלי Research Rabbit מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או מאמרי בסיס שהמשתמשים שומרים בו כאוסף. את מאמרי הבסיס (כמות מומלצת להתחלת עבודה: 5-10 מאמרים) ניתן להעלות ממאמרים שהוכנו מראש, או לחפש דרך הכלי עצמו. ניתן לקבל גם תצוגה ויזואלית של קשרים בין מאמרים ובין חוקרים. להתחלת עבודה יש לפתוח חשבון אישי. 

מקורות מידע עיקריים: Semantic Scholar, PubMed ומקורות נוספים.

מאפיינים מיוחדים: סינכרון עם התוכנה לניהול ציטוטים ZOTERO, קבלת התראות בדוא”ל על המלצות חדשות למאמרים באוסף, אפשרות לשיתוף של האוספים, הוספת פתקיות למאמרים, הצגת מידע רלוונטי על פטנטים ומידע נוסף מהרשת. אפשרות להורדת או העלאת קבצים המתאימים לתוכנה לניהול ציטוטים.

עלות שימוש: חינם

קישור לכלי: https://www.researchrabbit.ai/

הכלי Connected Papers מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או שני מאמרי בסיס. ניתן לבצע שני חיפושים ללא הרשמה, כדי להמשיך יש לפתוח חשבון אישי. 

מקור המידע: Semantic Scholar.

מאפיינים מיוחדים: כלי שיוצריו ישראלים, חשבון אישי מציג היסטוריית חיפושים, ניתן להוריד קובץ לתוכנה לניהול ציטוטים.

עלות שימוש: 5 חיפושים לחודש בחינם לחשבון, תשלום מוזל לאקדמאים.

קישור לכלי: https://www.connectedpapers.com/

הכלי Inciteful מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או  מאמרי בסיס (מומלץ להתחיל עם לפחות 5 מאמרי בסיס).אין צורך בהרשמה. נוצר על ידי Michael weishuhn, מתכנת מחשבים, כעזרה לאשתו בפרויקט אקדמי.

מקורות מידע עיקריים: Semantic Scholar, Open Alex

מאפיינים מיוחדים:ניתן להעלות ולהוריד קובץ לתוכנה לניהול ציטוטים, תוסף בסיסי להעלאת מאמרים מתוכנת זוטרו לכלי, אפשרות למציאת קשרים בין שני מאמרים מדיסיפלינות שונות.

עלות שימוש:חינם

קישור לכלי: https://inciteful.xyz/

הכלי Litmaps מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או  מאמרי בסיס, וכן יצירת מפה ויזואלית של התוצאות.

מקורות מידע עיקריים: Semantic Scholar, Open Alex

מאפיינים מיוחדים:ניתן להעלות ולהוריד קובץ לתוכנה לניהול ציטוטים, כולל גם אלגוריתם לחיפוש סמנטי (לפי תוכן) ולפי קשרים בין מחברים. אפשרות לקבלת עדכונים למייל ולעבודה בקבוצה (בתשלום בלבד). נתמך על ידי התוסף לדפדפן של זוטרו.

עלות שימוש:שימוש חלקי ללא תשלום(Freemium), מאפשר חיפוש לפי עד 20 מאמרי בסיס בחינם.

קישור לכלי: https://www.litmaps.com/

קישור לסרטון הדרכה על הכלי:

קישור לסרטון הדרכה

הכלי Scite החל את דרכו ככלי שמאפיין את הסנטימנט של ציטוטים במאמרים כניטרלי/תומך/מתנגד למאמר המצוטט. בהמשך הוא התפתח לכלי המאפשר גם סקירת ספרות וצ’אטבוט המסייע בכתיבת טקסטים.

מקורות מידע עיקריים: לא מבוסס על מאגר מידע מסויים, אלא על מאמרים שיש לחברה גישה לטקסט המלא שלהם לכריית המידע.

מאפיינים מיוחדים: לכלי תוסף לדפדפן שניתן להתקין בחינם ולקבל מידע מכל מקום ברשת עם מספר הציטוטים של מאמר, הסנטימנט שלהם וכן האם המאמר הוסר מהספרות (Retraction). כמו כן לכלי תוסף לזוטרו, וכלי לבדיקת איכות הרפרנסים במאמר.

עלות שימוש:בתשלום

קישור לכלי: https://scite.ai/

הכלי PubTrends של חברת JetBrains מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר בסיס או לפי תוצאות חיפוש במאגרי המידע PubMed, Semantic Scholar (עד 1000 תוצאות). משלב טכנולוגיה של רשתות ציטוטים וגם ניתוח טקסט.

מקורות מידע עיקריים: Semantic Scholar, PubMed

מאפיינים מיוחדים:ניתן לבחור באיזה מאגר מידע יתבצע החיפוש (PubMed, Semantic Scholar), מציג המלצות למאמרים דומים, קודמים או חדשים וכן רשימת נושאים, מחברים, כתבי עת וויזואליזציה של התוצאות. נוטה להיות איטי במקצת.

עלות שימוש:בחינם

קישור לכלי:

 https://pubtrends.net/

הכלי Pure Suggest מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר/מאמרי בסיס מתוצאות חיפוש במאגרי המידע הנתמכים. 

מקורות מידע עיקריים:

OpenCitations,CrossRef

מאפיינים מיוחדים:מציג  ויזואליזציה לפי קבוצות או סדר זמנים, ניתן להוריד קובץ של התוצאות לתוכנה לניהול ציטוטים.

עלות שימוש:בחינם

קישור לכלי: https://fabian-beck.github.io/pure-suggest/

תוספים לדפדפן

תוספים לדפדפן המסייעים בהיבטים שונים של חיפוש, קריאה והערכה של מידע.

עדכון אחרון: 18.2.24

התוסף של Perplexity מאפשר להתחיל עבודה עם הכלי מכל מקום שנמצאים בו ברשת. ניתן לבחור לעבוד על דף מסוים או על דומיין מסוים. פירוט נוסף על הכלי ראו לעיל בפרק על כלי בינה מלאכותית מבוססי ניתוח טקסט.

להתקנת התוסף בדפדפן כרום

התוסף של Scispace מאפשר לקבל את הסיוע של הכלי בכל מקום ברשת. ניתן לקבל באמצעותו הסבר על תוכן של מאמר, סיכום של מאמר או חלקים ממנו או לבצע חיפוש. למידע נוסף על הכלי ראו לעיל בחלק של כלי בינה מלאכותית מבוססי ניתוח טקסט.

להתקנת התוסף בדפדפן כרום

התוסף של Scite מאפשר לקבל בכל מקום ברשת מידע על הציטוטים של מאמר – מספר כולל, כמה מהם תומכים/מתנגדים/נייטרליים למאמר, וגם האם המאמר הוסר מהספרות. השימוש בתוסף ללא עלות. עבודה מעבר לכך עם הכלי Scite היא בתשלום.

להתקנת התוסף בדפדפן כרום

הצ'אט-בוטים הגדולים

צ’אט-בוטים, ובראשם ChatGPT של חברת Open AI, המסוגלים לבצע משימות רבות באמצעות הוראות בשפה פשוטה. תכונות ויכולות (ושמות!) הצ’אט-בוטים משתנות ומתפתחות במהירות, ויכולות לסייע במחקר בדרכים רבות, כגון עזרה בחיפוש מידע, כתיבה ועריכה של טקסט, יצירת וקריאת תמונות ותרשימים, יצירת קוד, ניתוח נתונים, יצירת ועריכת וידאו ועוד. חלק מהתכונות והמודלים של הצ’אט-בוטים הם לשימוש חינמי, וחלקם דורש תשלום. הדרך הטובה ביותר לעבוד עם הצ’אט- בוטים היא קודם כל להתנסות באופן אישי במשימות הייחודיות לכל אחד. להלן קישורים למספר צ’אט-בוטים מובילים.

עדכון אחרון: 18.4.24

הצ’אט-בוט של חברת Open AI, ששוחרר לראשונה לציבור בחודש נובמבר 2022, והחל את סערת הבינה המלאכותית היוצרת ברחבי העולם. קיים כמודל 3.5 החינמי, ומודל 4 בתשלום. המודל בתשלום הוא בעל יכולות משופרות ואפשרות לשימוש ב-GPTs ייעודיים למשימות שונות כמו חיפוש מידע או ניתוח נתונים.

קישור ל – ChatGPT

צ’אט-בוט של חברת Microsoft, שנקרא לפני כן בינג-צ’אט. מאפשר שימוש חינמי במודל GPT4, וכן יצירת וקריאת תמונות עם Dall-E 3. מומלץ לעבודה עם דפדפן Edge. ניתן למצוא אותו גם מובנה בגרסאות האחרונות של ווינדוס 11. קיים גם מודל בתשלום Copilot -pro המשולב בתוך תוכנות אופיס השונות.

קישור ל – Copilot

צ’אט-בוט של חברת Anthropic, בעל גרסה חינמית וגרסה בתשלום. מאפשר העלאת קבצים, ומתאפיין ביכולת ניתוח של מסמכים ארוכים ותוצרים איכותיים בשפה העברית. לאחרונה יצאה גרסה 3 של Claude, עם יכולות משופרות הכוללות גם קריאה של קובצי תמונה.

קישור ל – Claude

הצ’אט-בוט של חברת גוגל, ששינה לאחרונה את שמו  מבארד לג’ימיני. קיים במודל חינמי ומודל בתשלום, בעל יכולות טובות בעברית ויכולת יצירת תמונות גם בגרסה החינמית. בחשבון החינמי באנגלית ניתן גם לקבל סיוע מהצ’אט בהתייחס לשרותים אחרים של גוגל כגון ג’מייל, יוטיוב או גוגל דרייב. 

קישור ל – Gemini

מדריכים לכתיבת פרומפטים

המלצות ותבניות לכתיבת פרומפטים בכלי בינה מלאכותית

עדכון אחרון: 30.4.24

מדריך לפרומפטים מותאמים  לעבודה עם Gemini

קישור למדריך

פרומפטים מומלצים של חברת Anthropic (היוצרים של Claude).

קישור לספריית הפרומפטים

ספריית הפרומפטים של ד”ר איתן מוליק וד”ר לילך מוליק מאוניברסיטת פנסילבניה.

קישור לספריית הפרומפטים

כלי חיפוש מבוססי ניתוח טקסט

כלים המבוססים על ניתוח כמויות גדולות של טקסט לקבלת טקסטים דומים ו/או מענה של שאלות.

עדכון אחרון: 30.4.24

Consensus הוא מנוע חיפוש המשתמש בטכנולוגיה של מודלי שפה כדי לחלץ מידע ממאמרים. החיפוש הוא באמצעות כתיבת שאלה בתיבת החיפוש. הכלי כולל גם קופיילוט מבוסס GPT4 Turbo המאפשר בקשת סיכום מידע, יצירת ראשי פרקים, תוכן למצגות ועוד. 

מקור המידע ותדירות העדכון: 

 Semantic Scholar, מתעדכן אחת לחודש לפי תדירות העדכון של Semantic Scholar. 

מאפיינים מיוחדים: מציג לצד כותרת המאמר את התשובה מתוך המאמר לשאלה שנשאלה. ניתן להוריד קובץ CSV או RIS של התוצאות. פילטרים ייחודיים לפי איכות הראיות, גודל המדגם, דירוג SJR ותחום המחקר. מאפשר חיפוש במספר רב של שפות כולל עברית וערבית, ומציג היסטוריית חיפוש. ניתן לשמור את תוצאות החיפוש ישירות במספר תוכנות לניהול ציטוטים כולל זוטרו

עלות שימוש: בחשבון חינמי ניתן לעשות חיפושים ללא הגבלה, להשתמש בפילטרים ולראות את האינדיקטורים לאיכות המאמרים. כמו כן מקבלים כל חודש 20 קרדיטים לשימוש ביכולות המתקדמות של הכלי: סיכומי מאמרים, סיכומי נושאים ושמירת מאמרים במועדפים. לציין שחשבון פרימיום עולה פחות ביחס לכלים מקבילים, ויש גם הנחה נוספת לסטודנטים ולצוותים.

קישור לכלי:

https://consensus.app/search/

סרטון הדרכה על הכלי:

קישור לסרטון הדרכה

כלי המאפשר מספר שימושים, כולל חיפוש מאמרים, חילוץ מידע מתוכם בטבלה, מענה על שאלות לגבי המאמרים, ניסוח מחדש. בנוסף ניתן לשמור מאמרים בספרייה אישית. ניתן לחלץ מידע מתוצאות החיפוש וגם מקובצי PDF המועלים לספרייה האישית באתר.

מקור המידע: מעל 270 מליון מאמרים, לא ידוע מה מקורם המדוייק. עדכון אחרון בעיכוב של מספר חודשים – נכון להיום (אפריל 24) עדכון אחרון באוקטובר 2023.

מאפיינים מיוחדים: תוסף מומלץ לדפדפן. ניתן להעלות מאמרים מזוטרו לספרייה באתר. מחברת שבה אפשר לשמור ולערוך טקסטים, כולל אלה שנוצרו על ידי הקופיילוט של הכלי.

עלות שימוש: שימוש בסיסי בחינם (5 חיפושי מידע, 10 שאלות לגבי מאמרים ועשרה ניסוחים מחדש ליום), או חשבון בתשלום ללא הגבלה. הורדה של קבצים רק בתשלום.

קישור לכלי: https://typeset.io/

קישור לסרטון על הכלי:

קישור לסרטון הדרכה

Perplexity הוא כלי לקבלת מידע ומענה על שאלות, המציין בתוך הטקסט את מהקורות בהם השתמש.

מקור המידע: מידע מרשת האינטרנט, עם אפשרות למקד למידע אקדמי, מידע מסרטונים (YouTube) ומקורות נוספים, או אפשרות להתמקד בכתיבה ללא חיפוש מקורות.

מאפיינים מיוחדים: אפשרות להעלות קבצים מסוגים שונים כולל תמונות, אפשרות לשמור מידע בספריה אישית, אפשרות לפתוח אוספים בספרייה האישית עם פרומפטים מותאמים אישית. אפשרות להגדיר פרופיל אישי. תוסף לדפדפן המאפשר חיפוש/סיכום של כל דף אינטרנט או אתר (דומיין) שבו נמצאים. המידע האישי לא גלוי אם לא משתפים אותו.

עלות שימוש: גישה בחינם למודל GPT 3.5, גישה ל – Pro Search (מבוסס GPT4) לחמש שאלות כל 4 שעות, אפשרות להעלאת 3 קבצים ביום. גישה ללא הגבלה כולל למודלים מתקדמים למנויים בתשלום.

קישור לכלי:

https://www.perplexity.ai/

סרטון הדרכה כללי :

קישור לסרטון הדרכה כללי

סרטון הדרכה ליצירת סוכני בינה מלאכותית מהאוספים :

קישור לסרטון הדרכה ליצירת סוכני בינה מלאכותית מהאוספים

OpenEvidence הוא כלי לניתוח טקסט עם דגש על מידע רפואי. בתיבת החיפוש כותבים את שאלת המחקר הרצויה, הכלי מציע עריכות שלה לפי הצורך, ומייצר סיכום של התשובה עם רפרנסים. ניתן לשאול גם שאלות המשך על פי הצעת הכלי או לפי בחירה.

מקור המידע: מאמרים מכתבי עת בעלי דירוג גבוה המאונדקסים ב – PubMed, והנחיות קליניות אמריקאיות.

מאפיינים מיוחדים: מתבסס על מידע באיכות גבוהה, נעשים מאמצים על ידי החברה להשיג גישה לניתוח הטקסט המלא של המאמרים לשיפור התוצאות. ניתן לשתף את התוצאות באמצעות קישור.

עלות שימוש: שימוש מוגבל בחינם, שימוש חופשי לאנשי מקצועות הבריאות, יש לפנות לקבלת גישה מלאה לצוות האתר. למי שנרשם עם כתובת דוא”ל של רמב”ם או טכניון אמור להיות אישור אוטומטי של שימוש חופשי.

קישור לכלי:

https://www.openevidence.com/

Undermind.ai הוא כלי לחיפוש מידע מדעי המבוסס על ניתוח טקסט בטכנולוגיה של חיפוש עמוק.

מקור המידע: בעבר arXive, כיום Semantic Scholar

מאפיינים מיוחדים: החיפוש מתבצע במספר שלבים, הכוללים גם מיון של המאמרים שהתקבלו בתוצאות החיפוש למספר דרגות התאמה לנושא החיפוש. את שאילתת החיפוש יש לנסח במפורט – עד 1000 תוים ולא פחות מ – 15. ניתן לשתף את תוצאות החיפוש ולהוריד קובץ RIS או Bibtex.

עלות שימוש: מספר חיפושים חודשי מוגבל, לא ברור כרגע מה ההגבלה. אפשרות לחשבון מוסדי בתשלום. ניתן להרשם לחשבון רק עם מייל של מוסד אקדמי או חברה. 

קישור לכלי:

https://www.undermind.ai/home/

קישור למידע נוסף:

קישור לפוסט מהבלוג של הספרן ארון טאי

ScienceOS (הושק באוקטובר 2023) הוא מנוע חיפוש המשתמש בטכנולוגיה של מודלי שפה כדי לחלץ מידע ממאמרים. יש בו שני ממשקים עיקריים, לשיחה עם מאמרים (מבוסס GPT4) ולחיפוש מאמרים (מבוסס GPT 3.5).  מקור השם של הכלי הוא שילוב של Sciences and Operating System. הדבר מרמז על כך שהחברה, שמקום מושבה בגרמניה, שואפת לספק פתרון למגוון פעולות במחקר ולא “רק” לסקירת ספרות. הפיתוחים הקרובים צפויים להיות כלים לכתיבת מאמרים וגרנטים ולבניית תכנית מחקר.

מקור המידע ותדירות העדכון: 

 Semantic Scholar, מתעדכן אחת לשבועיים עד חודש לפי תדירות העדכון של Semantic Scholar. 

מאפיינים מיוחדים: בחלק החיפוש מציג לכל תוצאה את התשובה מתוך המאמר לשאלה שנשאלה. ניתן לשמור פתקים עם תוצרים שהתקבלו. בחלק הצ’ט (15 קרדיטים חינמיים חד פעמיים לשימוש ולאחר מכן בתשלום) ניתן לקבל תשובות מנוסחות עם רפרנסים, ליצור טבלאות ודיאגרמות ולהעלות קבצי PDF להמשך עבודה. עוד על מאפייני הכלי ניתן ללמוד בסדרת סרטונים קצרים ביוטיוב.

עלות שימוש: חיפוש מאמרים ללא עלות, צ’אט מבוסס GPT4 כולל יצירת דיאגרמות בתשלום.

קישור לכלי:

https://scienceos.ai/

כלי שפותח בהולנד, וניתן לשאול בו שאלה בשפה טבעית בצ’אט או לבצע חיפוש לפי שדות של PICO/דיסיפלינה או חיפוש לפי האלגוריתם של PubMed.  מהצ’אט מתקבל מידע מסוכם עם רפרנסים כמענה לשאלה, עם אפשרות לשאלות המשך.  

את תוצאות החיפוש ניתן לסנן לפי Impct Factor או גודל המדגם, ולמקד למאמרים בנושא עלות-תועלת.

מקור המידע: 

PubMed או הנחיות של NICE.

מאפיינים מיוחדים:  ניתן להוריד קובץ CSV של המאמרים הנבחרים (ללא תשלום).

עלות שימוש: שימוש בסיסי בחינם, אפשרות לחשבון פרימיום בתשלום (אישי או מוסדי). בחשבון הפרימיום מופעל GPT4 לקבלת סיכומים מדוייקים ומקיפים יותר.

קישור לכלי:

https://evidencehunt.com/

כלי של NLM המאפשר לנסח את שאילתת החיפוש בצורת משפט ולחפש משפטים דומים במאמרים. החיפוש לפי מילות המפתח במשפט וכן חיפוש סמנטי. מציג משפטים עם דמיון של לפחות 60%.

מקור המידע: 

PubMed ומאמרים בטקסט מלא מ – PubMed Central.

מאפיינים מיוחדים: ניתן לסנן את תוצאות החיפוש לפי החלק במאמר בו נכתב המשפט. 

עלות שימוש: בחינם

קישור לכלי:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/research/litsense/

Spike clinical queries הוא כלי למיצוי אטיולוגיות או טיפולים לתסמינים או מחלות. פותח על ידי השלוחה הישראלית של מכון אלן לבינה מלאכותית בשיתוף מרכז רפואי רמבם והפקולטה להנדסה ביורפואית בטכניון.

מקור המידע: 

PubMed

מאפיינים מיוחדים: לכל אטיולוגיה או טיפול שמופיעים ברשימה ניתן לראות את המקורות עליהם המידע מבוסס, עם סימון של המשפט הרלוונטי.

עלות שימוש: בחינם

קישור לכלי:

https://clinical-queries.apps.allenai.org/#welcome

MeSH on Demand הוא כלי לניתוח טקסט עד 10,000 תוים. תוצאות הניתוח מציגות רשימת מונחי MeSH מוצעים לחיפוש בנושא של הטקסט, 10 מאמרים דומים לטקסט שהוכנס, וכן ניתן לבצע חיפוש במאגר PubMed על סמך המונחים המוצעים לפי בחירה.

מקור המידע: 

PubMed

מאפיינים מיוחדים: החיפוש המתבצע באמצעות המונחים המוצעים על ידי הכלי יוצר שרשרת חיפוש יותר מתוחכמת מחיפוש רגיל ב – PubMed.

עלות שימוש: בחינם

קישור לכלי:

MeSH on Demand

Jstor Analizer הוא כלי לניתוח טקסט המוכנס אליו בהדבקה, העלאת קובץ או קישור. תוצאות החיפוש מציגות מאמרים וספרים בנושא של הטקסט, לצד רשימת המונחים שמוצו מהטקסט ושימשו לחיפוש. ניתן להוסיף או להוריד מונחים.

מקור המידע: 

מאגרי המידע של JSTOR

מאפיינים מיוחדים: ניתן לבחור מה תהיה המידה שכל מונח ישפיע על תוצאות החיפוש.

עלות שימוש: בחינם. בנוסף המאגר מאפשר לקרוא 100 מאמרים בחודש בחינם למי שנרשם לחשבון אישי (חינמי גם כן) באתר.

קישור לכלי:

https://www.jstor.org/analyze/

JSTOR’s AI research tool (beta) הוא כלי לניתוח טקסט המוטמע בתוך מאגר המידע של Jstor. כרגע בגרסת בטא מוגבלת. ניתן להרשם לתור לקבלת גישה. 

מקור המידע: 

מאגרי המידע של JSTOR

מאפיינים מיוחדים: ניתן לבקש מהכלי לסכם מאמר מסויים, לחפש מקורות נוספים באותו נושא, ולהציע נושאים קשורים.

עלות שימוש: בחינם. בנוסף המאגר מאפשר לקרוא 100 מאמרים בחודש בחינם למי שנרשם לחשבון אישי (חינמי גם כן) באתר.

קישור למידע נוסף והנחיות להרשמה לקבלת גישה לגרסת הבטא:

https://www.jstor.org/analyze/

קישור להדרכה על השימוש בכלי מהחשבון של Mushtaq Bilal ברשת X 

Elicit הוא מנוע חיפוש המשתמש בטכנולוגיה של מודלי שפה כדי לחלץ מידע ממאמרים. החיפוש הוא באמצעות כתיבת שאלה בתיבת החיפוש.

מקור המידע: 

 Semantic Scholar 

מאפיינים מיוחדים: מציג מידע על מספר מאמרים בטבלה. ניתן לבחור איזה מידע יוצג בטורים. כמו כן ניתן להעלות קבצי PDF לניתוח, וכן לקבל רשימת קונספטים בנושא מסויים. ניתן להוריד קובץ CSV או BIBTEX של התוצאות. מסתנכרן עם זוטרו. מחברת המאפשרת סיכום של מאמרים מתוצאות החיפוש.

עלות שימוש: כלי בתשלום. לחשבון חדש ניתנים קרדיטים חינמיים להתנסות שאינם מתחדשים.

קישור לכלי:

https://elicit.com/?workflow=table-of-papers

Keenious פועל על ניתוח טקסט של מאמר המועלה לכלי באמצעות קובץ PDF, הדבקת טקסט או קישור.

מקור המידע: OpenAlex

מאפיינים מיוחדים: תוספים לוורד וגוגל דוקס, שומר פרטיות

עלות שימוש: חשבון חינמי בסיסי המאפשר צפיה מוגבלת בתוצאות וניתוח טקסט של עד 1000 מלים.

קישור לכלי: https://keenious.com/?landing

Semantic Scholar הוא מאגר מידע רב תחומי שהחיפוש בו מבוסס על ניתוח סמנטי של הטקסטים של המאמרים המכוסים על ידו. נוצר על ידי מכון אלן לבינה מלאכותית.

מקור המידע: 

מעל 200 מליון מאמרים בכל תחומי המדע, כולל גם את PubMed

מאפיינים מיוחדים: מציג מידע על הציטוטים של המאמרים, לכל מאמר יש משפט מסכם (TLDR), ניתן לקרוא מידע לפי נושאים, ניתן לפתוח חשבון אישי ולקבל המלצות מותאמות למאמרים לפי המאמרים שנשמרו שם. משמש מקור מידע לכלים רבים אחרים.

עלות שימוש: בחינם

קישור לכלי:

https://www.semanticscholar.org/

כלים לסיוע בקריאת מאמרים

כלם המסייעים בקריאה וסיכום של מאמרים.

עדכון אחרון: 18.2.24

הכלי Scispace מאפשר לחפש, לקבל הסבר ולחלץ מידע ממאמר או מאמרים. ניתן להסתייע בו לגבי מאמרים שנמצאו בחיפוש ברשת דרך הכלי, או להעלות קובצ/י PDF. ניתן גם להשתמש בו מכל מקום ברשת באמצעות התקנת התוסף שלו לדפדפן.

הכלי מאפשר שימוש מוגבל בחינם.

קישור: https://typeset.io/

כלי המאפשר להעלות אליו קובצי PDF, לקבל הסבר על תוכנם ולשאול שאלות המשך. שימושים אלה ללא עלות וללא הגבלה. 

חשבון בתשלום מאפשר גם לקבל סיכומים ולשמור את כל ההסברים.

יש להרשם לכלי להתחלת עבודה

קישור: https://www.explainpaper.com/dashboard