ברוכות.ים הבאות.ים לדף המרכז עדכונים על כלי בינה מלאכותית לשימושים שונים בתהליכי המחקר והלמידה, בדגש על כלים לחיפוש מידע. לכל בקשה, שאלה, הצעה או הזמנת הדרכה לקהילת הטכניון או רמב"ם על השימוש בכלי בינה מלאכותית לצרכים שונים באקדמיה ניתן לפנות לטל קמינסקי רוזנברג בדוא"ל tal.kaminski@technion.ac.il
כלי חיפוש מבוססי רשתות ציטוטים
כלים המבוססים על ניתוח רשתות הציטוטים והרפרנסים של מאמר/מאמרי גרעין לקבלת המלצות למאמרים דומים.
עדכון אחרון: 16.12.24
הכלי Research Rabbit מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או מאמרי בסיס שהמשתמשים שומרים בו כאוסף. את מאמרי הבסיס (כמות מומלצת להתחלת עבודה: 5-10 מאמרים) ניתן להעלות ממאמרים שהוכנו מראש, או לחפש דרך הכלי עצמו. ניתן לקבל גם תצוגה ויזואלית של קשרים בין מאמרים ובין חוקרים. להתחלת עבודה יש לפתוח חשבון אישי.
מקור מידע עיקרי: OpenAlex
Semantic Scholar, PubMed משמשים כמקור למאמרים בפונקציית החיפוש להוספת מאמרים חדשים לאוספים.
מאפיינים מיוחדים: סינכרון עם התוכנה לניהול ציטוטים ZOTERO, קבלת התראות בדוא"ל על המלצות חדשות למאמרים באוסף, אפשרות לשיתוף של האוספים, הוספת פתקיות למאמרים, הצגת מידע רלוונטי על פטנטים ומידע נוסף מהרשת. אפשרות להורדת או העלאת קבצים המתאימים לתוכנה לניהול ציטוטים. לא קיימת אפליקציה ייעודית לטלפונים אך נתמך במובייל.
עלות שימוש: חינם
קישור לכלי: https://www.researchrabbit.ai/
הכלי Connected Papers מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או שני מאמרי בסיס. ניתן לבצע שני חיפושים ללא הרשמה, כדי להמשיך יש לפתוח חשבון אישי.
מקור המידע: Semantic Scholar.
מאפיינים מיוחדים: כלי שיוצריו ישראלים, חשבון אישי מציג היסטוריית חיפושים, ניתן להוריד קובץ לתוכנה לניהול ציטוטים. אין אפליקציה ייעודית לטלפונים, אך נתמך במובייל.
עלות שימוש: 5 חיפושים לחודש בחינם לחשבון, תשלום מוזל לאקדמאים.
קישור לכלי: https://www.connectedpapers.com/
הכלי Inciteful מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או מאמרי בסיס (מומלץ להתחיל עם לפחות 5 מאמרי בסיס).אין צורך בהרשמה. נוצר על ידי Michael weishuhn, מתכנת מחשבים, כעזרה לאשתו בפרויקט אקדמי.
מקורות מידע עיקריים: Semantic Scholar, Open Alex
מאפיינים מיוחדים:ניתן להעלות ולהוריד קובץ לתוכנה לניהול ציטוטים, תוסף בסיסי להעלאת מאמרים מתוכנת זוטרו לכלי, תומך בגרסאות 6 ו – 7 של זוטרו, להורדה מהקישור. נתמך גם על ידי התוסף לדפדפן של זוטרו.
קיימת אפשרות למציאת קשרים בין שני מאמרים מדיסיפלינות שונות.
עלות שימוש:חינם
קישור לכלי: https://inciteful.xyz/
קישור להסבר על האינטגרציה עם זוטרו מחשבון הטוויטר של Mushtaq Bilal
הכלי Litmaps מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר או מאמרי בסיס, וכן יצירת מפה ויזואלית של התוצאות.
מקורות מידע עיקריים:
מקור המידע העיקרי הוא Google scholar, ניתן להחליף ל – Semantic Scholar.
מאפיינים מיוחדים:ניתן להעלות ולהוריד קובץ לתוכנה לניהול ציטוטים, כולל גם אלגוריתם לחיפוש סמנטי ולפי קשרים בין מחברים (למנויים בתשלום בלבד). אפשרות לקבלת עדכונים למייל ולעבודה בקבוצה (בתשלום בלבד). אינטגרציה מלאה עם זוטרו רק למנויים בתשלום.
עלות שימוש:שימוש חלקי ללא תשלום(Freemium), מאפשר חיפוש לפי עד 20 מאמרי בסיס בחינם. תשלום מוזל לנרשמים עם דוא"ל אוניברסיטאי. יתכן עיכוב משמעותי בשימוש בכלי לבעלי חשבון חינמי בשעות העומס.
קישור לכלי: https://www.litmaps.com/
קישור לסרטון הדרכה על הכלי:
הכלי Scite החל את דרכו ככלי שמאפיין את הסנטימנט של ציטוטים במאמרים כניטרלי/תומך/מתנגד למאמר המצוטט. בהמשך הוא התפתח לכלי המאפשר גם סקירת ספרות וצ'אטבוט המסייע בכתיבת טקסטים.
מקורות מידע עיקריים: לא מבוסס על מאגר מידע מסויים, אלא על מאמרים שיש לחברה גישה לטקסט המלא שלהם לכריית המידע.
מאפיינים מיוחדים: לכלי תוסף לדפדפן שניתן להתקין בחינם ולקבל מידע מכל מקום ברשת עם מספר הציטוטים של מאמר, הסנטימנט שלהם וכן האם המאמר הוסר מהספרות (Retraction). כמו כן לכלי תוסף לזוטרו, וכלי לבדיקת איכות הרפרנסים במאמר.
עלות שימוש:בתשלום
קישור לכלי: https://scite.ai/
הכלי Pure Suggest מאפשר איתור מאמרים בנושא מסויים לפי מאמר/מאמרי בסיס מתוצאות חיפוש במאגרי המידע הנתמכים.
מקורות מידע עיקריים:
מאפיינים מיוחדים:מציג ויזואליזציה לפי קבוצות או סדר זמנים, ניתן להוריד קובץ של התוצאות לתוכנה לניהול ציטוטים.
עלות שימוש:בחינם
קישור לכלי: https://fabian-beck.github.io/pure-suggest/
תוספים לדפדפן
תוספים לדפדפן המסייעים בהיבטים שונים של חיפוש, קריאה והערכה ויצירה של מידע.
עדכון אחרון: 20.8.24
התוסף של Perplexity מאפשר להתחיל עבודה עם הכלי מכל מקום שנמצאים בו ברשת. ניתן לבחור לעבוד על דף מסוים או על דומיין מסוים. פירוט נוסף על הכלי ראו לעיל בפרק על כלי בינה מלאכותית מבוססי ניתוח טקסט.
התוסף של Scispace מאפשר לקבל את הסיוע של הכלי בכל מקום ברשת. ניתן לקבל באמצעותו הסבר על תוכן של מאמר, סיכום של מאמר או חלקים ממנו או לבצע חיפוש. למידע נוסף על הכלי ראו לעיל בחלק של כלי בינה מלאכותית מבוססי ניתוח טקסט.
התוסף של Scite מאפשר לקבל בכל מקום ברשת מידע על הציטוטים של מאמר – מספר כולל, כמה מהם תומכים/מתנגדים/נייטרליים למאמר, וגם האם המאמר הוסר מהספרות. השימוש בתוסף ללא עלות. עבודה מעבר לכך עם הכלי Scite היא בתשלום.
התוסף של Brisk Teaching מתממשק עם כלי גוגל השונים ומאפשר ליצור באמצעותם מצגות, שאלונים, חומרי למידה, משובים ועוד מכל חומר שנמצא ברשת – אתרים, סרטונים, מאמרים וכו', וכן מקבצים. ניתן ליצור גם חומרים על סמך בקשה (פרומפט), אך יצירה מסוג זה מעלה את החשש לקבלת מידע שגוי. השימוש בתוסף חינמי ברובו, ליישומים מתקדמים יותר יש תכניות בתשלום.
הצ'אט-בוטים המובילים
צ'אט-בוטים, ובראשם ChatGPT של חברת Open AI, המסוגלים לבצע משימות רבות באמצעות הוראות בשפה פשוטה. תכונות ויכולות (ושמות!) הצ'אט-בוטים משתנות ומתפתחות במהירות, ויכולות לסייע במחקר בדרכים רבות, כגון עזרה בחיפוש מידע, כתיבה ועריכה של טקסט, יצירת וקריאת תמונות ותרשימים, יצירת קוד, ניתוח נתונים, יצירת ועריכת וידאו ועוד. חלק מהתכונות והמודלים של הצ'אט-בוטים הם לשימוש חינמי, וחלקם דורש תשלום. הדרך הטובה ביותר לעבוד עם הצ'אט- בוטים היא קודם כל להתנסות באופן אישי במשימות הייחודיות לכל אחד. להלן קישורים למספר צ'אט-בוטים מובילים.
עדכון אחרון: 30.10.24
הצ'אט-בוט של חברת Open AI, ששוחרר לראשונה לציבור בחודש נובמבר 2022, והחל את סערת הבינה המלאכותית היוצרת ברחבי העולם. המודל החינמי 3.5 הוחלף במודל GPT-4o mini, וכן קיים מודל 4 בתשלום. מודלים חדשים ומתקדמים נוספים מעת לעת, בהם GPT4o ו – GPTo1. המודלים החדשים הם בעלי יכולות משופרות ואפשרות לשימוש ב-GPTs ייעודיים למשימות שונות כמו חיפוש מידע או ניתוח נתונים. מודל GPT4o פתוח נכון לעכשיו בחינם בצורה מוגבלת. קיימת גישה לגוגל דרייב ו – One drive בלחיצה על הלשונית להוספת קבצים. רכיב בשם Canvas מקנה יכולות משופרות של כתיבת טקסט וקוד. רכיב Projects פוח כעת רק למנויים בתשלום.
צ'אט-בוט של חברת Microsoft, שנקרא לפני כן בינג-צ'אט. מאפשר שימוש חינמי במודל GPT4, וכן יצירת וקריאת תמונות עם Dall-E 3. מומלץ לעבודה עם דפדפן Edge. ניתן למצוא אותו גם מובנה בגרסאות האחרונות של ווינדוס 11. קיים גם מודל בתשלום Copilot -pro המשולב בתוך תוכנות אופיס השונות.
צ'אט-בוט של חברת Anthropic, בעל גרסה חינמית וגרסה בתשלום. מאפשר העלאת קבצים, ומתאפיין ביכולת ניתוח של מסמכים ארוכים ותוצרים איכותיים בשפה העברית. לאחרונה יצאה גרסה 3.5 של Claude, עם יכולות משופרות הכוללות גם קריאה של קובצי תמונה, ורכיב שנקרא Artifacts, המאפשר לראות את תוצרי הבקשות בזמן אמת. למנויים בתשלום יש גישה לרכיב בשם Projects המאפשר עבודה בצוותים. כעת ניתן גם להעלות קבצי אקסל לניתוח, להגדיר סגנון כתיבה אישי ולהכניס הגדרות קבועות בפרופיל האישי. כדי להשתמש ב – analysis tool הוא צריך להיות מופעל ב – feature preview. אינטגרציה עם Google docs קיימת נכון לעכשיו רק לחשבונות בתשלום.
הצ'אט-בוט של חברת גוגל, ששינה לאחרונה את שמו מבארד לג'ימיני. קיים במודל חינמי ומודל בתשלום, בעל יכולות טובות בעברית ויכולת יצירת תמונות גם בגרסה החינמית. בחשבון החינמי באנגלית ניתן גם לקבל סיוע מהצ'אט בהתייחס לשרותים אחרים של גוגל כגון ג'מייל, יוטיוב או גוגל דרייב.
מידע על שימוש ב – Gemini בטלפון/טאבלט
מדריכים ותבניות לכתיבת פרומפטים
המלצות ותבניות לכתיבת פרומפטים בכלי בינה מלאכותית
עדכון אחרון: 30.12.24
מדריך לפרומפטים מותאמים לעבודה עם Gemini
פרומפטים מומלצים של חברת Anthropic (היוצרים של Claude).
ספריית הפרומפטים של ד"ר איתן מוליק וד"ר לילך מוליק מאוניברסיטת פנסילבניה.
ספריית פרומפטים ייעודית למורים לפי קטגוריות של משימות כמו הערכה, אדמיניסטרציה, מערכי שיעור ועוד.
סרטון של ד"ר אנדי סטפלטון בנושא פרומפטים מומלצים באקדמיה. הפרומפטים המומלצים מצורפים גם בתיאור של הסרטון.
כלי שנועד במקור למפתחים, אך מאפשר לכל אחד ליצור בקלות פרומפטים המתאימים למשימות מורכבות ו/או ליצירת בוטים כמו GPTs ב – ChatGPT או Spaces ב – Perplexity. על מנת להשתמש בכלי יש להרשם באתר (אפשר עם אותם פרטים כמו ב – ChatGPT) ולהכניס פרטי כרטיס אשראי. החיוב על יצירת הפרומפטים הוא מינימלי ולפי שימוש בלבד (לא תשלום קבוע). מומלץ לצפות בסרטון המצורף לפני השימוש.
ספריית פרומפטים וכלים מומלצים לעבודות חקר בתיכון ובאוניברסיטה מאת עינבל אריאלי.
ספריית פרומפטים וכלים מומלצים בהוראה של אתר Morai.
ספריית פרומפטים ווהנחיות לכתיבת פרומפטים של מייקרוסופט קופיילוט.
ספריית פרומפטים מחולקת למקצועות שונים, כולל חינוך, הוראה, אקדמיה ואפילו מקצועות הרפואה. מחייב רישום חינמי לקבלת גישה.
ספריית פרומפטים עשירה להיבטים שונים של כתיבה אקדמית.
כלים ועזרים להוראה
כלים לסיוע בשילוב כלי בינה מלאכותית בהוראה וליצירת שאלונים, Flashcards ועזרי לימוד.
עדכון אחרון: 17.09.24
ערכות בנושאים שונים הכוללות הדרכה צעד אחר צעד לשילוב יישומי בינה מלאכותית בהוראה.
התוסף של Brisk Teaching מתממשק עם כלי גוגל השונים ומאפשר ליצור באמצעותם מצגות, שאלונים, חומרי למידה, משובים ועוד מכל חומר שנמצא ברשת – אתרים, סרטונים, מאמרים וכו', וכן מקבצים. ניתן ליצור גם חומרים על סמך בקשה (פרומפט), אך יצירה מסוג זה מעלה את החשש לקבלת מידע שגוי. השימוש בתוסף חינמי ברובו, ליישומים מתקדמים יותר יש תכניות בתשלום.
הכלי Diffit מאפשר יצירה של חומרי למידה שונים, כולל שאלות וסיכומים מקישורים, סרטונים, מאמרים וכו', וכן מקבצים. ניתן ליצור גם חומרים על סמך בקשה (פרומפט), אך יצירה מסוג זה מעלה את החשש לקבלת מידע שגוי (ניתן לבקש להציג את המקורות עליהם הסתמך). הגרסה החינמית מוגבלת לטקסטים/סרטונים של עד 2500 מילים כמקור ליצירת החומרים. הרמה הגבוהה ביותר שניתן לבחור התאמה של החומר לגביה היא כיתה 11 ומעלה, אך יש גם אפשרות להשאיר את החומר ברמה המקורית שלו לקבלת תוצרים ברמות גבוהות יותר. ניתן ליצור חומרים בשפות שונות כולל עברית וערבית.
גרסה 3.5 של הצ'אטבוט Claude מאפשרת יצירת שאלונים אינטרקטיביים ומשחקי לימוד שונים בעזרת רכיב ה – Artifacts. ניתן להדביק או להעלות חומר כתוב לפיו ייכתבו השאלות. נגיש בגרסה החינמית. יש להפעיל את האפשרות ליצירת Artifacts בהגדרות החשבון.
כלי חינמי ליצירת שאלות רב ברירה מטקסטים, נושאים או קישורים (כולל סרטונים). תומך ב – 20 שפות כולל עברית, ערבית ורוסית.
כלי חינמי ליצירת Flashcards מטקסטים, נושאים או קישורים (כולל סרטונים). תומך ב – 20 שפות כולל עברית, ערבית ורוסית. ניתן גם להוריד את תוכן הקלפים כקובץ אקסל (ההורדה לא תומכת בעברית).
כלי חיפוש מבוססי ניתוח טקסט
כלים המבוססים על ניתוח כמויות גדולות של טקסט לקבלת טקסטים דומים ו/או מענה של שאלות.
עדכון אחרון: 01.01.25
Consensus הוא מנוע חיפוש המשתמש בטכנולוגיה של ניתוח טקסט כדי לחלץ מידע ממאמרים. החיפוש הוא באמצעות כתיבת שאלה בתיבת החיפוש. הכלי כולל גם קופיילוט מבוסס GPT4 Turbo המאפשר בקשת סיכום מידע, יצירת ראשי פרקים, תוכן למצגות, טבלאות מסכמות ועוד.
מקור המידע ותדירות העדכון:
Semantic Scholar, מתעדכן אחת לחודש לפי תדירות העדכון של Semantic Scholar.
מאפיינים מיוחדים: מציג לצד כותרת המאמר את התשובה מתוך המאמר לשאלה שנשאלה. מאפשר "שיחה" עם מאמר בודד לסיכום ומענה על שאלות (כרגע בגרסת בטא, זמין רק למאמרים בגישה פתוחה, כ – 10% מהמאמרים המכוסים על ידי הכלי נכון להיום). ניתן גם לאתר מאמר מסוים לפי מספר ה – DOI שלו בהדבקה של המספר בתיבת החיפוש של הכלי. ניתן להוריד קובץ CSV או RIS של התוצאות. פילטרים לפי איכות הראיות, גודל המדגם, דירוג SJR ותחום המחקר. לאחרונה הוספו גם פילטרים של משך המחקר והמדינה. מאפשר חיפוש במספר רב של שפות כולל עברית וערבית, ומציג היסטוריית חיפוש. בפרופיל האישי ניתן להגדיר את השפה בה רוצים לקבל את המידע: נכון לעכשיו כולל בין היתר ערבית ורוסית, אך עדיין לא עברית. ניתן לשמור את תוצאות החיפוש ישירות במספר תוכנות לניהול ציטוטים כולל זוטרו.
עלות שימוש: בחשבון חינמי ניתן לעשות חיפושים ללא הגבלה, להשתמש בפילטרים ולראות את האינדיקטורים לאיכות המאמרים. כמו כן מקבלים כל חודש 10 קרדיטים לשימוש ביכולות המתקדמות של הכלי: סיכומי מאמרים, סיכומי נושאים ושמירת מאמרים במועדפים. לציין שחשבון פרימיום עולה פחות ביחס לכלים מקבילים, ויש גם הנחה נוספת לסטודנטים ולצוותים.
קישור לכלי:
סרטון הדרכה על הכלי:
Elicit הוא מנוע חיפוש המשתמש בטכנולוגיה של ניתוח טקסט כדי לחלץ מידע ממאמרים. החיפוש הוא באמצעות כתיבת שאלה בתיבת החיפוש.
מקור המידע:
מאפיינים מיוחדים: מציג מידע על מספר מאמרים בטבלה. ניתן לבחור איזה מידע יוצג בטורים. כמו כן ניתן להעלות קבצי PDF לניתוח, וכן לקבל רשימת קונספטים בנושא מסויים. ניתן להוריד קובץ CSV או BIBTEX של התוצאות. מסתנכרן עם זוטרו. מחברת המאפשרת סיכום של מאמרים מתוצאות החיפוש. תומך בסינון מאמרים לסקירה שיטתית.
עלות שימוש: תכנית בסיסית ללא עלות, כוללת בין היתר חיפוש ללא הגבלה וניתוח עד 10 קבצי PDF לחודש.
קישור לכלי:
כלי המאפשר מספר שימושים בתהליך העבודה המחקרי, כולל חיפוש מאמרים, חילוץ מידע מתוכם בטבלה ושמירתו בפתקים במחברת ייעודית , חילוץ קונספטים ממאמרים (חדש!), מענה על שאלות לגבי המאמרים, ניסוח מחדש. כולל כעת גם כלי ייעודי לכתיבה, המאפשר גם הוספת רפרנסים, אך מאפשר עבודה חינמית מאוד מוגבלת. בנוסף ניתן לשמור מאמרים בספרייה אישית. ניתן לחלץ מידע מתוצאות החיפוש וגם מקובצי PDF המועלים לספרייה האישית באתר.
מקור המידע: מעל 282 מליון מאמרים, שמקורם העיקרי (לפי הרצאה של מפתח הכלי) הם המאגרים Semantic Scholar, Open Alex. עדכון אחרון יולי 2024, לא ברור מה תדירות העדכון.
מאפיינים מיוחדים: תוסף מומלץ לדפדפן. ניתן להעלות מאמרים מזוטרו לספרייה באתר. מחברת שבה אפשר לשמור ולערוך טקסטים מעמודי הספרייה, סקירת הספרות, מהמאמרים עצמםאו מידע שנכתב על ידי הקופיילוט של הכלי. משתמשי פרימיום יכולים לעבוד גם במסך מפוצל, שבו המחברת בצד אחד והמאמר בצד שני. פרופיל אישי שבו ניתן להעלות את המאמרים של החוקר/ת ולקבל מצגת וסרטון בסיסיים שלהם לשיתוף. לתשומת לב, כדי למחוק מאמר מהפרופיל יש לפנות לתמיכה של החברה ולא ניתן למחוק לבד, אז כדאי לבדוק טוב מה מעלים לשם.
עלות שימוש: שימוש בסיסי בחינם (5 חיפושי מידע, 10 שאלות לגבי מאמרים ועשרה ניסוחים מחדש ליום), או חשבון בתשלום ללא הגבלה. הורדה של קבצים רק בתשלום.
קישור לכלי: https://typeset.io/
קישור לסרטון על הכלי:
Perplexity הוא כלי לקבלת מידע ומענה על שאלות, המציין בתוך הטקסט את מהקורות בהם השתמש.
מקור המידע: מידע מרשת האינטרנט, עם אפשרות למקד למידע אקדמי, מידע מסרטונים (YouTube) ומקורות נוספים, או אפשרות להתמקד בכתיבה ללא חיפוש מקורות.
מאפיינים מיוחדים: אפשרות להעלות קבצים מסוגים שונים כולל תמונות (תמונות רק במנוי פרו), אפשרות לפתוח Spaces בספרייה האישית עם פרומפטים מותאמים אישית, העלאה של קבצים ואתרים ושיתוף עם אנשים נוספים. אפשרות להגדיר פרופיל אישי. תוסף לדפדפן המאפשר חיפוש/סיכום של כל דף אינטרנט או אתר (דומיין) שבו נמצאים. המידע האישי לא גלוי אם לא משתפים אותו.
אפליקציה: קיימת אפליקציה לטלפונים אייפון ואנדרואיד.
עלות שימוש: גישה בחינם למודל הבסיסי של החברה, גישה ל – Pro Search (מאפשר חיפוש מעמיק יותר ותשובות ארוכות יותר) לחמש שאלות כל 4 שעות, אפשרות להעלאת 3 קבצים ביום. גישה ללא הגבלה כולל למודלים מתקדמים למנויים בתשלום.
קישור לכלי:
סרטון הדרכה כללי :
סרטון הדרכה ליצירת סוכני בינה מלאכותית מהאוספים (האוספים נקראים כעת Spaces, אך עיקרון הפעלה דומה) :
OpenEvidence הוא כלי בטכנולוגיה של ניתוח טקסט על מידע רפואי. בתיבת החיפוש כותבים את שאלת המחקר הרצויה, הכלי מציע עריכות שלה לפי הצורך, ומייצר סיכום של התשובה עם רפרנסים. ניתן לשאול גם שאלות המשך על פי הצעת הכלי או לפי בחירה.
מקור המידע: מאמרים מכתבי עת בעלי דירוג גבוה המאונדקסים ב – PubMed (כ – 30% מהמידע הקיים ב – PubMed) והנחיות קליניות אמריקאיות.
מאפיינים מיוחדים: מתבסס על מידע באיכות גבוהה, נעשים מאמצים על ידי החברה להשיג גישה לניתוח הטקסט המלא של המאמרים לשיפור התוצאות. ניתן לשתף את התוצאות באמצעות קישור. לקבלת גישה מוקדמת לתכונות חדשות המוספות לכלי ניתן לאפשר גישה ל – Experimental features בתפריט ההגדרות של הכלי בפרופיל האישי.
אפליקציה: לאחרונה הושקה אפליקציה לטלפונים IOS ולאנדרואיד.
עלות שימוש: שימוש מוגבל לציבור הכללי, שימוש חופשי לאנשי מקצועות הבריאות. ניתן לקבל גישה חופשית בהזדהות עם מספר רשיון ישראלי, במידה והזיהוי לא מאושר בצורה זו ניתן לפנות לדוא"ל help@openevidence.com להסדרת הגישה.
קישור לכלי:
כלי שפותח בהולנד, וניתן לשאול בו שאלה בשפה טבעית בצ'אט (אפשר גם לכתוב בעברית) או לבצע חיפוש לפי שדות של PICO/דיסיפלינה או חיפוש לפי האלגוריתם של PubMed. מהצ'אט מתקבל מידע מסוכם עם רפרנסים כמענה לשאלה, עם אפשרות לשאלות המשך. ניתן לבקש בצאט גם בקשות שונות כמו כיצד להציג את המידע (טבלה לדוגמה) או לבקש לכתוב את המידע כפוסט שמתאים לרשת חברתית מסויימת.
את תוצאות החיפוש ניתן לסנן לפי Impct Factor או גודל המדגם, ולמקד למאמרים בנושא עלות-תועלת (מיקוד לפי עלות/תועלת קיים רק בחיפוש לפי PICO).
מקור המידע:
PubMed או הנחיות של NICE. הסנכרון עם המידע מ – PubMed הוא על בסיס יומי.
מאפיינים מיוחדים: ניתן להוריד קובץ CSV של המאמרים הנבחרים (ללא תשלום). הורדת קובץ RIS (קיים כעת בחלק בצ'אט בלבד) בתשלום. בכל תוצאה יש תיוג של מאפייני PICO. ניתן להגדיר בפרופיל האישי את השפה בה יתקבלו התשובות של הכלי.
עלות שימוש: שימוש בסיסי בצ'אט בחינם (חמש שאילתות בשבוע עם הפילטרים המתקדמים בחינם גם למנויים ללא תשלום), אפשרות לחשבון פרימיום בתשלום (אישי או מוסדי). בחשבון הפרימיום מופעל GPT4O לקבלת סיכומים מדוייקים ומקיפים יותר. השימוש בחלק החיפוש ללא עלות.
קישור לכלי:
סרטון הדרכה על השימוש בצ'אט של הכלי:
Undermind.ai הוא כלי לחיפוש מידע מדעי המבוסס על ניתוח טקסט בטכנולוגיה של חיפוש עמוק.
מקור המידע: בעבר arXive, כיום Semantic Scholar.
מאפיינים מיוחדים: החיפוש מתבצע במספר שלבים, הכוללים גם מיון של המאמרים שהתקבלו בתוצאות החיפוש למספר דרגות התאמה לנושא החיפוש. את שאילתת החיפוש יש לנסח במפורט. ניתן לשתף את תוצאות החיפוש ולהוריד קובץ RIS או Bibtex.
עלות שימוש: מנוי חינמי מאפשר 5 חיפושים בחודש. אפשרות לחשבון אישי או מוסדי בתשלום. רישום לחשבון מתאפשר עם דוא"ל מוסדי בלבד.
קישור לכלי:
https://www.undermind.ai/home/
קישור למידע נוסף:
ORKG Ask הוא כלי של המיזם The Open Research Knowledge Graph (ORKG). הכלי מיועד לחיפוש וסיכום של מידע מדעי המבוסס על ניתוח טקסט. לשימוש מלא ושמירת היסטורית החיפושים יש לפתוח חשבון בכלי.
מקור המידע:
Dataset מתוך מאגר המידע הבריטי המולטידיספלינרי למאמרים בגישה פתוחה CORE. נכון להיום המידע מתעדכן אחת לשנה, אך יש צפי בעתיד הקרוב למעבר לעדכון שוטף. בדף הסטטיסטיקות של הכלי ניתן לראות את הכיסוי העדכני.
מאפיינים מיוחדים:
סיכום המידע מבוסס על הצ'ט-בוט Mistral Instruct 7B v0.2. לאחר כתיבת שאלה בצ'ט מתקבל סיכום קצר של הנושא, וטבלה עם מאפיינים שונים של המאמרים, אותם ניתן לערוך לפי הצורך. ניתן להוריד קובץ CSV עם המידע מהטבלה. ברירת המחדל היא חמישה מאמרים בתוצאות, אך ניתן להוסיף עוד על ידי לחיצה על כפתור Load more בתחתית העמוד.
חסרונות: לא מתאים לחיפוש מידע מאוד עדכני, נכון עכשיו העדכון בעיכוב של כשנה.
עלות שימוש:
ללא עלות
קישור לכלי:
ScienceOS (הושק באוקטובר 2023) הוא מנוע חיפוש המשתמש בטכנולוגיה של מודלי שפה כדי לחלץ מידע ממאמרים. מקור השם של הכלי הוא שילוב של Sciences and Operating System. הדבר מרמז על כך שהחברה, שמקום מושבה בגרמניה, שואפת לספק פתרון למגוון פעולות במחקר ולא "רק" לסקירת ספרות. הכלי כולל ממשק צ'אט מבוסס ChatGPT, ולמעשה הוא דומה מאוד ל – GPTs בתוך ChatGPT ש"יושב" על מאגר מידע (בשיטת RAG). לכל שאלה מקבלים תשובה מנוסחת ומגובה במאמרים כציטוטים בתוך הטקסט. לקבלת רשימת המאמרים או רשת הציטוטים שלהם יש ללחוץ על הכפתור המתאים מתחת לתשובה. מאפשר שימוש ויצירה של AI Actions, פרומפטים שמורים למשיות חוזרות שונות כמו יצירת מצגות וסיכומי מאמרים. יש מספר פרומפטים מוכנים, וניתן ליצור פרומפטים אישיים נוספים.
מקור המידע ותדירות העדכון:
Semantic Scholar, מתעדכן אחת לשבועיים עד חודש לפי תדירות העדכון של Semantic Scholar.
מאפיינים מיוחדים: ניתן לשמור תוצרים מסויימים שהתקבלו (אופציה נוספת לשמירת השיחה כולה שמתבצעת אוטומטית) בלחיצה על הכוכב. ניתן ליצור טבלאות ודיאגרמות ולהעלות קבצי PDF להמשך עבודה. ניתן לחלץ מידע מקבצים ואז לבקש פעולות לגבי המידע שחולץ בצ'ט, למשל לשאול מה המתודולוגיה בקובץ מסויים ואז לבקש למצוא עוד מאמרים עם אותה מתודולוגיה. עוד על מאפייני הכלי ניתן ללמוד בסדרת סרטונים קצרים ביוטיוב.
עלות שימוש: צ'אט מבוסס GPT4o mini בחינם, מספר השאלות לשיחה אחת מוגבל ל – 4 למשתמשים חינמיים. שיחה עם PDF ושימוש במודלים מתקדמים רק בחשבונות בתשלום.
קישור לכלי:
מאגר המידע Dimensions הוסיף אפשרות לקבלת סיכום מבוסס בינה מלאכותית ליד כל אחד מהמאמרים בתוצאות החיפוש. בנוסף לסיכום קצרצר מקבלים גם תובנות מרכזיות ורשימת מילות מפתח.
עלות שימוש: בחינם.
קישור לכלי: Dimensions
כלי של NLM המאפשר לנסח את שאילתת החיפוש בצורת משפט ולחפש משפטים דומים במאמרים. החיפוש לפי מילות המפתח במשפט וכן חיפוש סמנטי. מציג משפטים עם דמיון של לפחות 60%.
מקור המידע:
PubMed ומאמרים בטקסט מלא מ – PubMed Central.
מאפיינים מיוחדים: ניתן לסנן את תוצאות החיפוש לפי החלק במאמר בו נכתב המשפט.
עלות שימוש: בחינם
קישור לכלי:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/research/litsense/
מידע נוסף:
https://uxcaucustips.blogspot.com/2023/11/tip-44-using-litsense-for-sentence.html?m=1
Clinical Queries הוא כלי למיצוי אטיולוגיות או טיפולים לתסמינים או מחלות. פותח על ידי השלוחה הישראלית של מכון אלן לבינה מלאכותית בשיתוף מרכז רפואי רמבם והפקולטה להנדסה ביורפואית בטכניון.
מקור המידע:
PubMed
מאפיינים מיוחדים: לכל אטיולוגיה או טיפול שמופיעים ברשימה ניתן לראות את המקורות עליהם המידע מבוסס, עם סימון של המשפט הרלוונטי.
עלות שימוש: בחינם
קישור לכלי:
MeSH on Demand הוא כלי לניתוח טקסט עד 10,000 תוים. תוצאות הניתוח מציגות רשימת מונחי MeSH מוצעים לחיפוש בנושא של הטקסט, 10 מאמרים דומים לטקסט שהוכנס, וכן ניתן לבצע חיפוש במאגר PubMed על סמך המונחים המוצעים לפי בחירה.
מקור המידע:
PubMed
מאפיינים מיוחדים: החיפוש המתבצע באמצעות המונחים המוצעים על ידי הכלי יוצר שרשרת חיפוש יותר מתוחכמת מחיפוש רגיל ב – PubMed.
עלות שימוש: בחינם
קישור לכלי:
Jstor Analizer הוא כלי לניתוח טקסט המוכנס אליו בהדבקה, העלאת קובץ או קישור. תוצאות החיפוש מציגות מאמרים וספרים בנושא של הטקסט, לצד רשימת המונחים שמוצו מהטקסט ושימשו לחיפוש. ניתן להוסיף או להוריד מונחים.
מקור המידע:
מאגרי המידע של JSTOR
מאפיינים מיוחדים: ניתן לבחור מה תהיה המידה שכל מונח ישפיע על תוצאות החיפוש.
עלות שימוש: בחינם. בנוסף המאגר מאפשר לקרוא 100 מאמרים בחודש בחינם למי שנרשם לחשבון אישי (חינמי גם כן) באתר.
קישור לכלי:
JSTOR's AI research tool (beta) הוא כלי לניתוח טקסט המוטמע בתוך מאגר המידע של Jstor. כרגע בגרסת בטא מוגבלת. ניתן להרשם לתור לקבלת גישה.
מקור המידע:
מאגרי המידע של JSTOR
מאפיינים מיוחדים: ניתן לבקש מהכלי לסכם מאמר מסויים, לחפש מקורות נוספים באותו נושא, ולהציע נושאים קשורים. לאחר קבלת אישור גישה לכלי ה – AI במאגר חייבים להיות במצב Log_in בחשבון כדי שהוא יעבוד.
עלות שימוש: בחינם. בנוסף המאגר מאפשר לקרוא 100 מאמרים בחודש בחינם למי שנרשם לחשבון אישי (חינמי גם כן) באתר.
קישור למידע נוסף והנחיות להרשמה לקבלת גישה לגרסת הבטא:
https://www.jstor.org/analyze/
קישור להדרכה על השימוש בכלי מהחשבון של Mushtaq Bilal ברשת X
JSTOR just launched an AI-powered reading assistant for research papers.
— Mushtaq Bilal, PhD (@MushtaqBilalPhD) March 4, 2024
Here's how to use it:
Ai2 OpenScholar הוא כלי בינה מלאכותית חדש מבוסס RAG לחיפוש ועיבוד מידע מדעי מבית מכון אלן לבינה מלאכותית, יוצרו (בין היתר) של Semantic scholar, בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת וושינגטון. הכלי מבוסס לפי שעה על 8 מיליון מאמרים בגישה פתוחה. הוא מאפשר מגוון פעולות כגון איתור מאמרים וסיכום מידע לפי שאלה, סיכום מאמר מסוים, חיפוש Dataset בנושא מסוים ועוד. כמו כל התוצרים של מכון אלן, שחרת על דגלו פעילות לטובת הציבור, השימוש בכלי ללא עלות.
מקור המידע:
שמונה מליון מאמרים בגישה פתוחה.
עלות שימוש: בחינם
קישור לכלי: AI2OpenScholar
קישור למידע נוסף וסרטון הדגמה
Semantic Scholar הוא מאגר מידע רב תחומי שהחיפוש בו מבוסס על ניתוח סמנטי של הטקסטים של המאמרים המכוסים על ידו. נוצר על ידי מכון אלן לבינה מלאכותית.
מקור המידע:
מעל 200 מליון מאמרים בכל תחומי המדע, כולל גם את PubMed
מאפיינים מיוחדים: מציג מידע על הציטוטים של המאמרים, לכל מאמר יש משפט מסכם (TLDR), ניתן לקרוא מידע לפי נושאים, ניתן לפתוח חשבון אישי ולקבל המלצות מותאמות למאמרים לפי המאמרים שנשמרו שם. משמש מקור מידע לכלים רבים אחרים.
עלות שימוש: בחינם
קישור לכלי:
Keenious פועל על ניתוח טקסט של מאמר המועלה לכלי באמצעות קובץ PDF, הדבקת טקסט או קישור.
מקור המידע: OpenAlex
מאפיינים מיוחדים: תוספים לוורד וגוגל דוקס, שומר פרטיות
עלות שימוש: חשבון חינמי בסיסי המאפשר צפיה מוגבלת בתוצאות וניתוח טקסט של עד 1000 מלים.
קישור לכלי: https://keenious.com/?landing
GPTs לחיפוש, כתיבה, סיכום והוראה
GPTs הם כלים ייעודיים בתוך ChatGPT למטרות שונות. עם יציאתו של מודל GPT4o הגישה אליהם מתאפשרת (עם מספר שאילתות יומי מוגבל) גם למנויים ללא תשלום. כדי להשתמש בהם יש להכנס ל – ChatGPT ולחפש אותם דרך Explore GPTs בתפריט הצד. ה – GPTs המופיעים כאן מיועדים לחיפוש, כתיבה וסיכום מידע. לפני השימוש הראשון ב – GPT חדש מומלץ לבדוק לאיזה מטרות הוא נועד, ומה דרכי השימוש המומלצות בו.
עדכון אחרון: 19.11.24
GPT לחיפוש וסיכום של מידע אקדמי, מבוסס על הכלי Consensus, שמקור המידע שלו הוא Semantic Scholar.
GPT לחיפוש וסיכום של מידע אקדמי, מבוסס על הכלי EvidenceHunt
GPT לחיפוש וסיכום של מידע, מבוסס על הכלי SciSpace, המכסה כ – 280 מליון מאמרים אקדמיים.
GPT לחיפוש וסיכום של מידע המבוסס על מאגר המידע הרב תחומי (כולל בנושאי רפואה) Dimensions
GPT לחיפוש וסיכום של מידע המבוסס על מאגרי המידע Semantic Scholar, OpenAlex ומאגר פנימי נוסף של החברה. המאגרים מתעדכנים מדי חודש. החל מ – 20.6 ניתן לחפש פטנטים דרך הכלי, מקור המידע – גוגל סקולר.
לכלי גם אפליקציה אינטרנטית, שהעבודה בה מוגבלת מאוד ללא מנוי בתשלום.
למידע אודות מגוון היכולות של הכלי ניתן לצפות בסדרת סרטונים קצרים.
GPT פופולרי במיוחד, המסייע בניתוח קבצי PDF, הוספת רפרנסים לטקסט, וכתיבת טקסט עם רפרנסים. מחובר אונליין למאגרי מידע (לא כתוב במפורש איזה, אך כולל את PubMed,Arxiv, Nature)
GPT ייעודי לכתיבה אקדמית (הטעות בשם במקור). כותב טקסטים בניסוח אקדמי, מוסיף רפרנסים בתוך הטקסט ובסופו לפי בקשה. אינו מחובר למאגר מידע כלשהו אונליין, מעודכן נכון לעכשיו עד אוקטובר 2023. לכן בהחלט ייתכנו טעויות ברפרנסים, ועדכניותם תלויה בתאריך העדכון האחרון של המודל.
GPT ייעודי לכתיבה של טקסטים ארוכים בנושאים מגוונים. אחד הפופולריים ביותר מבין ה – GPTs הקיימים. לאחר הכנסת פרומפט ראשוני מתקבלת בקשה לפירוט הנחיות חשובות למיקוד הכתיבה כמו קהל היעד והסגנון. פחות מותאם לכתיבה אקדמית אך יכול לשמש כטיוטה ראשונית.
GPT ייעודי לתיקון טעויות בכתיבה. ניתן להעלות אליו טקסט ולבקש תיקונים. הטקסט יתוקן תוך הדגשת התיקון וגם הסבר מה היתה הטעות. עובד במגוון שפות.
GPT ייעודי ליצירת משימות לימודיות שיצרה עינבל אריאלי, מומחית בשילוב טכנו-פדגוגיה בתהליכי הוראה-למידה-הערכה. הבוט מבוסס על חוברת המשימות "מהוראת ידע להוראת מיומנויות בעזרת בינה מלאכותית".
כלים במנוי מוסדי
כלים בגישה מוסדית (טכניון/רמב"ם)
עדכון אחרון: 19.12.2024
הכלי Primo Research Assistant בגישה דרך מאגרי הטכניון החל מ – 19.12.24 למשך 3 חודשים לתקופת נסיון. הכלי מייצר שאילתה בוליאנית מורכבת לפי שאלת החיפוש של המשתמש/ת, ומריץ אותה על מאגר Central Discovery Index (CDI) הכולל מעל 5 ביליון פריטים אקדמייים מסוגים שונים. לאחר מכן הכלי מייצר תשובה המבוססת על האבסטרקטים של 5 התוצאות המובילות. המודל המשמש נכון להיום ליצירת השאילתה הבוליאנית והתוכן המסוכם הוא OpenAI’s GPT–4o mini.
כלים לסיוע בקריאת מאמרים וארגון מידע
כלים המסייעים בקריאה וסיכום של מאמרים.
עדכון אחרון: 24.9.24
הכלי Scispace מאפשר לחפש, לקבל הסבר ולחלץ מידע ממאמר או מאמרים. ניתן להסתייע בו לגבי מאמרים שנמצאו בחיפוש ברשת דרך הכלי, או להעלות קובצ/י PDF. ניתן גם להשתמש בו מכל מקום ברשת באמצעות התקנת התוסף שלו לדפדפן.
הכלי מאפשר שימוש מוגבל בחינם.
קישור: https://typeset.io/
כלי המאפשר להעלות אליו קובצי PDF, לקבל הסבר על תוכנם ולשאול שאלות המשך. שימושים אלה ללא עלות וללא הגבלה.
חשבון בתשלום מאפשר גם לקבל סיכומים ולשמור את כל ההסברים.
יש להרשם לכלי להתחלת עבודה
כלי המאפשר להעלות אליו קובצי PDF, לקבל הסבר וסיכום של תוכנם. עובד במגוון שפות. עד 2 קבצי PDF ביום בגרסה החינמית.
קישור: https://www.chatpdf.com/
כלי נסיוני של חברת גוגל, המאפשר להעלות אליו מספר מקורות מידע מסוגים שונים (קובצי PDF, קישורים, טקסט) לקבל הסבר וסיכום של תוכנם, ולבצע פעולות שונות באמצעות הצ'ט של הכלי ובלחיצה על ה – Notebook Guide. לאחרונה נוספה אפשרות ליצור פודקסט מהתכנים שבמחברת, נכון לעכשיו דובר אנגלית בלבד. את התוכן שנוצר ניתן לשמור בפתקים בתוך המחברות. היסטוריית השיחות לא נשמרת אם לא שומרים פתקים. מבין מגוון שפות, ללא עלות (נכון לעכשיו). יש הגבלה על מספר וגודל הקבצים. נוטה לאבד הקשר אחרי מספר שאלות, בעיקר בעבודה על מספר קבצים. הפתקים לא שומרים תמיד את כל המידע כפי שהיה בצ'אט, למשל פורמט טבלה. כלי נסיוני עם צפי לשיפור בהמשך.
קישור: https://notebooklm.google/
כלים לניתוח מידע
כלים המסייעים בניתוח קבצי נתונים והפקת ויזואליזציה ותובנות מהם.
עדכון אחרון: 01.01.25
כלי ייעודי לניתוח מידע ונתונים. ניתן להעלות קבצים ולבקש ניתוחים שונים, גרפים ומבחנים סטטיסטיים. בחשבון בתשלום ניתן לבחור את המודל בו יפעל – מעודכן למודלים המתקדמים של Claude, ChatGPT.
השימוש בכלי בפעולות בסיסיות בחינם (עד 15 פרומפטים לחודש), לעבודה מתקדמת עם מספר קבצים ושאילתות מרובות יש חבילות בתשלום. הנחה של 50% לסטודנטים ואנשי אקדמיה.
קישור לכלי: https://julius.ai/
כלי ייעודי לניתוח מידע ונתונים. ניתן להעלות קבצים ולבקש ניתוחים שונים, גרפים ומבחנים סטטיסטיים.
בשימוש חינמי עד 10 שאילתות בחינם לחודש.
קישור לכלי: https://vizly.fyi/
ChatGPT, בעיקר באמצעות GPTs ייעודיים, ובראשם Advanced Data Analysis (לשעבר Code Interpreter) מאפשר העלאת קובץ נתונים וקבלת ניתוחים וויזואליזציות בלחיצת כפתור, ללא צורך בידע בכתיבת קוד. זמין למשתמשי חשבון פלוס (בתשלום), ובאופן מוגבל למשתמשים ללא מנוי בתשלום דרך מודל GPT4o
קישור לכלי: https://chatgpt.com/g/g-qUIiudCdc-advanced-data-analysis