מפגש בין מדע לרפואה - ידיים רובוטיות תותבות בהדפסת תלת מימד
בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, במעבדה לביו-רובוטיקה וביו-מכניקה בראשות פרופ' אלון וולף קורה קסם במפגש בין מדע לרפואה.
מפתחים ידיים רובוטיות תותבות בהדפסת תלת מימד לילדים שנולדו או איבדו חלק מהיד. את הפרוייקט במעבדה מובילים הדוקטורנטים יאיר הרבסט ושונית פולנסקי בשיתוף עם קהילת Haifa3D.
יאיר החל לעסוק בפיתוח ידיים ביוניות כבר בפרויקט הגמר שלו לתואר ראשון בפקולטה להנדסה ביו-רפואית. עם שותפו לפרויקט מורן דוודי ובהנחייתו של ד”ר יואב מדן.
לדברי שונית פולינסקי, "ההשפעה העיקרית של הידיים שאנחנו נותנים לילדים היא פסיכולוגית – מילדים הנחבאים אל הכלים הם נהיים גיבורי העל של הכיתה בזכות ידי סופרמן, ידי איירון מן וידי
ספיידרמן, שהם הדברים הכי קולים בכיתה. במקום להחביא את היד מאחורי הגב הם מציגים אותה מלפנים בגאווה."
החיבור שנוצר בין החוקרים בטכניון לעמותת Haifa3D הוביל לייצור של ידיים רובוטיות לילדים קטועי יד במסגרת "תנו לי יד בתלת-מימד". עמותת Haifa3D נוסדה בשנת 2013 על ידי ד"ר יואב מדן וד"ר יעקב מלינוביץ, שאליהם חבר הרופא ד"ר חזי שוטלנד.
בפרויקט פעילים, לאורך השנים, עשרות סטודנטים ממספר פקולטות כשכל אחד מהם תורם מתחום התמחותו לקידום הטכנולוגיה. התוצר הסופי של הפרויקט משמש בייצורן של ידיים תותבות עבור ילדים אחרים ברחבי העולם על פי בקשה. כמו כן, כל הנתונים הטכניים וההנחיות לבניה עצמית של ידיים זמינים באינטרנט לשימוש הכלל.
את החיבור בין המחקר לקהילה פרופ' וולף מסכם " אנחנו רוצים להפוך את הסטודנטים שלנו למנהיגים – לא רק מנהיגים בטכנולוגיה, ביזמות, אלא גם מנהיגים בעלי השפעה חברתית, שישפיעו ויתרמו לחברה באמצעות הידע הטכנולוגי והמדעי אותו רכשו במהלך לימודיהם בטכניון".
על פריצת דרך בתחומי החדשנות, הטכנולוגיה והמדע הוענק פרס וראייטי לפרופ' אלון וולף.